ГГИ-3000 АРҚЫЛЫ БАҚЫЛАНҒАН НАҚТЫ ДЕРЕКТЕРІ БОЙЫНША ІЛЕ-БАЛҚАШ БАССЕЙІННІҢ МЫСАЛЫНДА КӨРСЕТІЛГЕН СУ БЕТІНІҢ БУЛАНУЫНЫҢ БАҒАСЫ - Кожахметов, П.Ж.; Монкаева, Г.Е. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Іле-Балкаш бассейіннінде орналасқан метостанцияларының бақыланған деретердің нақты мәліметі бойынша 1980-1995 жылдар аралығындағы су бетінің булану мөлшерінің бағасы берілген. Бақылау кезінде қалып калған көптеген дерек көздері әртүрлі методтар арқылы қалпына келтірілді. Жылдық буланудың кеңістік таралуының картасын сызу үшін таулы аймақтардың биіктікпен байланысы табылған.