RADARSAT ЖЕР СЕРІГІНІҢ МӘЛІМЕТТЕРІ БОЙЫНША КАСПИЙ ТЕҢІЗІНІҢ АКВАТОРИЯСЫНДАҒЫ МҰНАЙ ПЛЕНКАСЫН ӘШКЕРЕЛЕУ СҰРАҒЫ БОЙЫНША - Мухамедгалиев, А.Ф.; Ахмеджанов, А.Х.; Бекмухамедов, Б.Э.; Караданов, Т.К.; Разакова, М.Г.; Мухамедгалиев, А.А. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Ғарыш бейнелерін талқылау нәтижесінде су бетінің екінші тыныштығы және өсімдік пен мұнай пленкасымен өзгеше ерекшеліктері әшкереленеді. Үстірткі ластану мен байланысты процесстерді штиль, жел саясы, өсімдігі бар су беті сияқты бірдей радиолокациондық кейіпке ие үстірткі процесстер көріністерінен ажырату шартары әшкереленді.