ӨНЕРКӘСІПТІК ОТВАЛДАРДЫҢ РЕКУЛЬТИВАЦИЯЛАУ КЕЗІНДЕГІ ТОПЫРАҚ ГРУНТТАРЫНЫҢ ТРАНСФОРМАЦИЯСЫ - Мурсалимова, Э.А. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Зырян кен орындарының өнеркәсіптік отвалдарында биологиялық рекультивациялау жүргізгеннен кейінгі 20...25 жылда топырақ грунттарында кескін бойынша ылай таралуы, дифференциациялаудың бастапқы процесі және элювиальды- аллювиалды горизонттар қалыптасқан.