Түракты даму ушін экологиялық зандарды кодификациялау концепциясы - Шукпутов, А.М.; Дуамбеков, М.С. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Мақалада экологиялық заңдарды кодификациялау, қоршаған ортаны сақтау және жақсартуға бағытталған экологиялық кодексті жасау нормаларын жалпылау, жүйелеу және нақтылау қажеттілігінің негіздемесі келтірілген.