Қаратау байыту фабрикасы шағаратын зиянды заттардың әсерінен болатын экономикалық шығынды есептеу. - Тилигенов, И.С.; Алиева, А.А.; Тилегенова, А.И. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Қаратау фабрикасынан шығарылатын зиянды заттардың анықталған нөтижелӛрін пайдалану белгілі методиканы қолданып олардың әсерінен болатын экономикалық шығындарды есептеп бағалаған және қоршаған ортаның ластануына төленетін салық төлемі анықталған.