нарықтық жардайдағы курорт-рекреациялық шаруашылықтарының экологиялық методологиялық дамуы. - Дуамбеков , М.С.; Тилегенов, И.С. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Нарықтық қарым-қатынас жағдайында рекреациялық тіршілік ерекшіліктерін жан-жақты талдауға арналған, сонымен қатар еліміздегі әлеуметтік-экологиялы-экономикалық дағдарыс, әсіреве денсаулық сақтауда қайшылықтар қарастырылған.