ТАМАҚ ӨНІМДЕРІНІҢ САПАСЫ МЕН КАУІПСІЗДІГІН ЖӘНЕ ЭКОЛОГИЯ МӘСЕЛЕЛЕРІН ШЕШУДЕГІ МЕМБРАНАЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯНЫҢ ҚОСАТЫН ҮЛЕСІ - Седякина , Т.В.; Бішімбаев, У.К. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Шикізат ресурстарын тиімді қолдану, жоғары сапалы және кауіпсіз тамақ өнімдерін алудағы мембраналық технологияның қосатын үлесі және шешімдері қарастырылған. Дәстүрлік жолдармен және мембрананы қолдану арқылы тазартылған алма шырынының химиялық құрамын зерттеу қорытындылары келтірілген. Алма шырынының микробиологиялық көрсеткіштері мен оның ұзақ сақталу қасиеттеріне, тұрақтылығына ультрафильтрацияның өсер етуі көрсетілген.