ӨЗЕН БОЙЫНДАҒЫ СУ ҚОРҒАУ АЙМАҒЫН НЕГІЗДЕУ (ЕСЕПТЕУ ЖҮЙЕСІ ПРИНЦИПТЕРІ) - Бішімбаев, А.К.; Заурбеков, А.К.; Тілеубаева, М.С. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Өте жоғарыдан ағу, өзеннің су қорғау аймағынын өлшемің белгілеуге әсер етеді, дегенмен қазіргі кезеңде оның мөлшері қоршаған ортада байқалатын оңды және теріс әсерлерді ескерусіз анықталады. Авторлар су қорғау аймағынын, өлшемін негіздеуте мүмкіндік беретін төрт сатылық әдістеме ұсынған және оның өте тиымды өлшемін анықтау Талас өзені алабында іске асырылған.