АУА-РАЙНЫҢ ТЫНЫС ЖОЛДАРЫНЫҢ ӨТКІР АУРУЫНА ӘСЕРІ - Арыстангалиева, А.С.; Вигдорович, Д.И.; Власенко, Е.Ф; Чичасов, Г.Н. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Алматы қаласының емдеу-профилактикалық мекемелерінде тұратын әртүрлі жастағы тұрғындардың тұмау және ТЖӨ ауруының ауа райына тәуелдігіне талдау жасалды. Нәтижесінде маусым кезіндегі ауа райының шамалы өзгеруінің өзі жұқпалы ауруды қайта жандандыратыны анықталды.