АДСОРБЕНТЕРДІҢ ЖАЛПАҚ ҮЛГІСІНЕ НЕГІЗДЕЛГЕН ТЕМПЕРАТУРА МЕН ЫЛҒАЛ ӨРІСІН ӨЛШЕУ - Акынбеков, Е.К.; Куатбеков, М.К. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Адсорбенттердің жалпақ үлгісіне негізделген температура меи ылғал ерісін зерттеу тәсілі қарастырылған. Термиялық десорбцияның кенетикасын зерттеу нәтижелері келтірілген. Ұсынылған тәсіл дененің ішінде өтетін жылу және масса тасымалдау теорясының негізін қалауға кажет.