ГЭСтердің ҮНЕМДІЛІГІМЕН ЭКОЛОГИЯЛЫҚ КАУІПСІЗДІГІН КӨТЕРУ ЖӘНЕ ЭНЕРГИЯ ҚОРЛАРЫН САҚТАУ - Кариев , Д.А.; Аманбаев, Б.Б. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Қазақстан ГЭСтерінің қазіргі жағжайлары қарастырылып олардың үнемділігін және экологиялық қауіпсіздігін көтеру жолдары модернизация және қайта құру негізінде көрсетілген. ГЭС қуаттарьш жоғарылату жолдарының классификациясы келтірілген. Энергия қорларын үнемдеу мәселесі қарастырылған.