КАЗАКСТАНДА КУЗДК БИДАЙДЫН ӨНІМДІЛІГІНЕ КЛИМАТ ӨЗГЕРУІНІҢ ЫҚПАЛЫ - Воронина, Л.А. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Атмосфераның жалпы жағдайын мазмұндайтын жеке метеорологиялық және санақтық сипаттамалар қарастырылған. Жылы және ылғалды қыстың байқалғаны, ал жылы кезендер қуаңшылықтың пайда болу мүмкінділігін жоғарылататыны айтылған. Күздік бидай егістігінің көлемін кеңейту республиканың тек оңтүстігінде ғана емес, сонымен қатар басқа да аймақтарда керектілігі анықталған.