КЛИМАТТЫҢ ӨЗГЕРУІНЕ БАЙЛАНЫСТЫ ІЛЕ АЛАТАУЫНДА ҚАТЫП ҚАЛҒАН ЖЫНЫСТАРДЫҢ ЖЫЛУЛЫҚ КҮЙІН БОЛЖАУ ТУРАЛЫ - Марченко, С.С. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Іле Алатауының орта бөлігінде жылдық орташа ауа температу- расы өзгеруінің болжамы берілген. Сандық үлгілеу Әдісімен биік таулық, криолитозонның жылулық күйіне және 2020 жылға дейінгі оның таралу шекарасының өзгеруіне баға берілді.