Алматы қаласының топырақтарында кадмий мен қорғасынның жылжымалы түрлерінің таралуы - Жаппарова, Ж.М.; Садыкова, Г.Д. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Алматы қаласының топырағындағы ауыр металдардың – қорғасын мен кадмийдің мөлшері туралы мәліметтер келтірілген. Қорғасын мен кадмийдің қышқылда еритін түрлерінің әртүрлі тереңдікте таралуы көрсетілген. Ең лас қаланың орталық аймағы екені анықталды.