Каспий теңізі қайраңындағы мұнай және газ кен орындарын игеру кезінде қоршаған ортаға әсер етудің экологиялық шектеулері - Дуамбеков, М.С.; Шукпутов, А.М.; Оразов, Е.Т. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Мақалада қоршаған ортаны қорғау шаралары, стратегиялық және операциялық-тактикалық шектеулер, Каспий маңы ойпатының қоршаған ортаға антропогендік әсерін азайту тетіктері берілген.