Кейбір өндірістердің экологиялық мониторингінің негіздері - Омаров, С.С.; Нысангалиев, А.Н.; Тулемисова, З.М.; Кошанова, К.Б.; Ахмеджанов, Т.К.; Бейсембинова, А.Ш. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Мұнай өндіру, мұнай өңдеу, химия, мұнай-химия, металлургия және тау-кен өнеркәсібінің экологиялық мониторингінің негіздері көрсетілген.