Қырғызстан аумағында қатты жел соғады - Подрезов, А.О. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Қырғызстан мен көршілес республикалардың 96 метеостанцияларының ұзақ мерзімді бақылау деректерін статистикалық өңдеу және талдау, сондай-ақ жоталардың қырлы аймақтарындағы желді зерттеу негізінде сипаттамалардың аумақтық таралу заңдылықтары (жиілігі, ұзақтығы, бағыты, жылдамдығы және т.б.) әр түрлі қолданбалы тапсырмаларды шешу үшін қажетті күшті жел режимі қарастырылады.