О РОЛИ ГЛЯЦИАЛЬНЫХ СЕЛЕЙ В ВЫНОСЕ НАНОСОВ ИЗ ВЕРХНЕГО ЯРУСА НАКОПЛЕНИЯ СЕВЕРНОГО СКЛОНА ЗАИЛИЙСКОГО АЛАТАУ - Степанов , Б.С.; Яфязова, Р.К. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Iле Алатауының нивалды аймағындағы қар мен мұздың еруiмей байланысты процестердi талдау, жоғары таулы аймақтан тау етегiндегi плейстоцендегi жазықтыққа жылжыған қоқыстардың көлемiн бағалау болжанып отырған глобалды жылынумен шартталған сел белсендiлiгiндегi жауын-шашынды генезистi селдердiң басты рөлi туралы қорытынды жасауға мүмкiндiк бердi.