ТАУКЕН ӨҢДІРІСІНЕН ШЫҒАРЫЛАТЫН ЗИЯНДЫ ЗАТТАРДЫ КЕҢІСТІККЕ ШЫҒАРЫЛУЫН ТЕЖЕУ МӘСЕЛЕЛЕРІ - Тілегенов, И.С.; Бішімбаев, У.К.; Кайранов , М.Ж.; Тілегенов, А.И. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Жерасты таукен құыстарын желдетіл тазалауды автоматты баскаруды негізделген және оның өте тиімді нәтижелі жүйесі ұсынылған. Бұл жүйе компьютермен басқарылатын болғандықган өте қолайлы.