ТАБИҒАТ ҚОРЫН ПАЙДАЛАНУ ЖҮЙЕСІНДЕГІ АУЫЛШАРУАШЫЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯСЫНЫҢ ҚОЛДАНУ МҮМКІНШІЛІГІН БАҒАЛАУДЫҢ ӘДІСТЕМЕСІ ЖӘНЕ СЫНАҚТЫҚ КӨРСЕТКІШІ - Мустафаев, Ж.С. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Өндірістік технологиясын пайдалануға жарамдылығын техникалық, экономикалық, экологиялық және әлеуметтік тұрғыдан бағалауға арналған әдістемелік нұсқа ұсынылған. Оның теориялық негізі ретінде кеңістік геметрия және қорлау теориясы пайдаланылып, эколномикалық, техникалық, экологиялық және әлеуметтік сынақтық көрсеткіштердің математикалық бейнесі берілген.