РАЗРАБОТКА СИСТЕМ УПРАВЛЕНИЯ И КОНТРОЛЯ ИРРИГАЦИИ В АРЫСЬ ТУРКЕСТАНСКОЙ ОРОСИТЕЛЬНОЙ СИСТЕМЕ С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ КОСМИЧЕСКИХ СНИМКОВ - Мухамеджанов, Х.В. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Бұл статьяда ERDAS программалық кешенімен космостан түсірілген суреттерді және SEBAL базасындағы есептеу алгоритімдерін қолдануға арналды. Арыс қаласындағы түркестандық суғару жүйесінің басқару және иррегациясын қадағалаудың жүйелерін жасау. Ауылшаруашылық егілетін тұқымдықтардың түрлері бойынша суғарылатын жер көлемі анықталды, суды тұтыну бойынша есептер жүргізілді, әр-түрлі әдістермен алынған нәтижелер салыстырылды.