ТОПЫРАҚ КОНСОЛИДАЦИЯСЫН ЕСЕПКЕ АЛА ОТЫРЫП ҚОЙМАДАҒЫ СУ БАЛАНСЫН БАҒАЛАУ ӘДІСІ - Трунков, Г.Т. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Су балансын құру кезіндегі ең киын сұрақтардың бірі қоймадағы фильтрациялық жоғалуды бағалау және топырақ жесіктеріндегі қалған су мөлшері есептеу болып табылады. Консолидация теория шешімі негізіндегі мақалада фильтрациялық жоғалудың бағалау әдісі және қойма қойылған, бұл қолданудың барлық кезеңінде су балансын дәйекті есептеуге рұқсат етеді.