МЕТОДЫ ОЦЕНКИ СЕЛЕВОГО РИСКА - Тасболат, Б. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Сельдік кауіпөқатерлерді сәйкестендіру іс жүзіне асырылды. Оларды бағалаудың әдісі әзірленді. Ол сельдердің пайда болу ықтималдығының сапалық және сандық бағаларын, сөндай-ақ олардын келетін әлеуметтік, экологиялық және экономикалық зияндарын қамтиды.