ҚАЗАКСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ ТАБИҒИ ШАРУАШЫЛЫҚ КЕШЕНІНІҢ ДАМУЫН ЭКОЛОГО-ЭКОНОМИКАЛЫҚ БАҒАЛАУ - Панасенко , И.М.; Мадиев , С.У.; Шкуратова, Е.В. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Статьяда экономикалық қайта кұру кезендеріндегі (1999- 2000жж) республика экономикасының құрылымына талдау берілген. Осы қалыптасқан экономиканың құрылымы ұлттық экономикалық баланста тұйықталмайды. Табиғи-шаруашылық кешенінің дамуын эколого-экономикалық бағалау жолдары бірінші кезекті салаларды анықтап, оларды инвестициядан қамтамасыз етуі үшін ұсынылған.