Ашытқы өндірісінде ағынды суларды автоматты тазарту жүйесін зерттеу - Калинчук, Н.К. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Реттеу сапасының көрсеткіштерін анықтау және «аэротенк-тұндырғыш» кешенінің оңтайлы тұнба режимін қамтамасыз ету үшін реттеушіні таңдау мақсатында ашытқы өндірісінің ағынды суларын тазартуды автоматты реттеу жүйесі зерттелді.