БОРДЫ СУДЫҢ ҚҰРАМЫНАН АЛУДЫҢ ЕРЕКШЕ ТӘСІЛІ - Сарсенов, А.; Бішімбаев, У.К. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Борды табиғи сулардың құрамынан алудың физика-химиялық негізі практикалық қолданылуы және ерекше сорбенттерді жасау тәсілдері зерттелген. Стирол мен дивинилбензол негізінде алынған ерекше синтетикалык аниониттерді жасаудың жана тәсілдері берілген. Целлюлозаның кейбір түрлерінің құрамына көпатомды сииртгердің калдыктарын кіргізіп, кең таралған және қымбат емес сорбенттерді пайдалану тәсілі ұсынылады.