АТЫРАУ ОБЛЫСЫНЫҢ ТАБИҒИ-ШАРУАШЫЛЫҚ ЖҮЙЕСІНІҢ ЭКОЛОГИЯЛЫҚ БАҒАЛАУЫ - Акимжанов, Ж.А. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Атырау облысының табиғи-шаруашылық жүйесіне экологиялық баға берілген. Каспий теңізінің су көтерілу деңгейіне, жайылымды шамадан тыс пайдалану ықпалына және мұнайгазды кешенінің дамуымен байланысты негізгі экологиялық мәселелер қарастырылған.