ӨЗЕН ЭКОСИСТЕМАСЫНДАҒЫ ПРОЦЕСТЕР МЕН ҚҰБЫЛЫСТАРҒА ӘСЕР ЕТУШІ ЖӘНЕ БІРІГІП ӘСЕР ЕТУШІ ЖАҒДАЙЛАРДЫҢ ДӘРЕЖЕСІН АНЫҚТАУ ӘДІСТЕРІ - Бурлибаев, М.Ж. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Қазіргі уақытта суағындарының табиғи және өзгерген гидрологиялық режимдерде өзен экосистемасындағы болатын процестерге әсер етуші және бірігіп әсер етуші өзен экосистемасының орнықтылығын анықтау сұрақтары ғалымдардың ескеруінсіз қалып отыр. Қарастырылып отырған мақалада математикалық статистика аппаратының негізгі әдісі мен дисперсиялық талдау негізінде осы мәселені шешудің өңдеу әдістемелері әрекеті жасалған.