ӨЗЕН ЭКОСИСТЕМАЫНДАҒЫ ТАБИҒИ ПРОЦЕСТЕРДІ БОЛЖАУДАҒЫ СТАТИСТИКАЛЫҚ ӘДІСТЕМЕЛЕР ТУРАЛЫ - Бурлибаев, М.Ж. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Өзен экосистемасының қазіргі таңда деградацияға ұшырауына байланысты өзен кешенінің табиғи суағындарының гидрологиялық тәртібін бақылаушы дәрәжесіне қалпына келтіру маңызды болып отыр. Осы мақсатта өзен экосистемасындағы антропогенттік процестердің әсерінен болатын келешектегі табиғи өзгерістерді тура болжау қажет. Сондықтан осы мақала өзен экосистемасындағы табиғи процестерді болжаудың статистикалық әдістемелеріне арналады.