СОЛТҮСТІК КАСПИЙДЕГІ ЖЕЛМЕН СУ ДЕНГЕЙІН КӨТЕРТЛУІ ЖӘНЕ ОНЫҢ ЭКОЛОГИЯЛЫҚ САЛДАРЛАРЫ - Ивкина , Н.И. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Мақалада Солтүстік Каспийдегі желмен су деңгейінің көтерілуін және оның экологияқ салдарларын зерттеуге байланысты мәселелер қарастырылған. Дауылды желдерден кейін теңіз ортасының мұнаймен ластануы денгейінің өcyi мысалдары келтірілген.