ТАҚЫРЛЫ СУ ЖИНАҒЫШТАРДЫҢ ҚҰЛДЫРАУ КЕЗЕҢДЕРIНІҢ ИНДИКАЦИЯСЫ ТУРАЛЫ - Мамедов , Б.К. (Гидрометеорология және экология, 2024)
Мақалада су жинағыш ретінде қолданылатын тақырлы беттердің құлдырау процесстерінің өркендеуі туралы мәліметтер келтірілген. Жасанды жауынның кішігірім қондырғысын қолдану далалық тәжірибесі негізінде ағынның тақыр беті жағдайынан тәуелділік коэффициентінің сандық мәліметтері алынған.