ОРТА КАСПИЙДІҢ ШЫҒЫС БӨЛІГІНДЕГІ ЖАҒАЛАУ АПВЕЛЛИНГІНІҢ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Ивкина, Н.И. (Гидрометеорология және экология, 2024)
Мақалада Орта Каспийдің шығыс бөлігіндегі апвеллинг құбылысы қарастырылған. Осы құбылыстың өркендеу мінездемесінің айырмашылығымен екі аймаққа бөліп суреттелген.