ІЛЕ АЛАТАУЫНДАҒЫ СЕЛ ОШАҚТАРЫНЫҢ БИІКТІК БЕЛДЕУ БОЙЫНША ТАРАЛУЫ - Молдахметов, М.М. (Hydrometeorology and ecology, 2024)
Мақалада Қазақстандағы сел қауіпті аудандардың ішінде ең жоғары сел әрекеттілігімен ерекшеленетін Іле Алатауының орталық бөлігінде шоғырланған сел ошақтарының биіктік белдеу бойынша таралуы кеңістіктік мәліметтер негізінде талданған. Сонымен қатар сел ошақтарының сел тасқындарын қалыптастырудағы ролі бағаланған.