СЕЛДІҢ ҚАУЫП-ҚАТЕРІ ТУРАЛЫ АЛДЫН-АЛА ЕСКЕРТУ ҚЫЗМЕТТЕРІНІҢ ЖЕТІЛДІРУ МҮМКІНДІКТЕРІН ДӘЙТЕКТЕУ ТУРАЛЫ - Баймағамбетов, Б.О. (Гидрометеорология және экология, 2024)
Жаңбырдың даму процессінде селді болжаудың төменгі айқындылығы негізінен жауын-шашынның ұзақтылығын, қарқындылығын және фазалық күйін болжау мәселелерінің шешілуіне байланысты. Селді болжауға қажетті мәліметтерді алу, тарату және өңдеудің заманауы құралдарының болуы және қол жетерлігі, сондай-ақ әр түрлі дәрежедегі тұтынушыларға төніп тұрған қауіп туралы ақпараттарды жеткізу, ескерту қызметін анықтаушы болжамдар серияларының көмегімен жетілдіруге мүмкіндік береді.