ҚАРАСАЙ ПОЛИГОНЫНДАҒЫ (АЛМАТЫ ОБЫЛЫСЫ) ҚАТТЫ ТҰРМЫСТЫҚ ҚАЛДЫҚТАР КҮЙІН БАҒАЛАУ - Жаппарова, Ж.М. (Гидрометеорология және экология, 2024)
Мақалада Қарасай ауданындағы қатты тұрмыстық қалдықтарды фильтрленген сулардың морфологиялық құрамын талдау, сапалы және сандық күйлері негізінде көму, полигонның күйін бағалау берілген. ТБО Қарасай полигоны ацетоногенезден белсенді метаногенез сатысына дейінгі өтпелі кезең жағдайында.