ЖАМБЫЛ ОБЛЫСЫНЫҢ АТМОСФЕРА АУАСЫН УРАН ӨНДІРУ МЕКЕМЕЛЕРІНІҢ ҚАЛДЫҚТАРЫМЕН ЛАСТАНУ ДЕҢГЕЙІН БАҒАЛАУ - Абдула, Ж.А.; Ахмеджанов, Т.К.; Сатаев, Л.О. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Уран өндіру аудандарында атмосфера ауасы ластануының деңгейінің эксперименттік түрде анықталу нәтижесі келтірілген. Уран өндірісінің қалдықтарын жоө процесіндегі көрсетілген ауданда радиациялық жағдайды бақылау әдісі ұсынылады.