БИОСФЕРАДА ЭКОЛОГИЯЛЫҚ ЖАҒДАЙЛАРДЫҢ ӨЗГЕРУIНIҢ ЗАҢДЫЛЫҒЫ - Заурбек, А.К.; Заурбек, М.А. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Жердегi табиғи процесстердi талдау негiзiнде биосфера күйiнiң өзгергендiгi және оларға экологиялық жағдайлардың өз деңгейлерi сәйкес келетендiгi анықталған. Табиғи және энергетикалық ресурстарды қолдану деңгейiнiң өсу динамикасы бойынша болашақта жаңа теңестiрiлген экологиялық жағдайдың қалыптасатыны туралы қорытынды жасалған.