СОЛТҮСТІК ҚАЗАҚСТАНДА ДӘНДІ ДАҚЫЛДАР АУРУЛАРЫНЫҢ ТАРАЛУЫ ЖӘНЕ АГРОМЕТЕОРОЛОГИЯЛЫҚ МОНИТОРИНГТІ ДАМЫТУ - Лебедь, Л.В.; Савинков, А.Ф. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Гидрометеорологиялық және экологиялық ақпараттар негiзiнде Солтүстiк Қазақстанда дәндi дақылдардың жұқпалы ауруларының таралуын болжауға және бағалауға жеке әдiстемелiк тәсiлдерi келтiрiледi. Континентальдi климат жағдайында жаздық бидайдың егiндiлерiнде аурулардың даму ерекшелiктерi және олардың ауа арқылы таралуы көрсетiлген. Зерттеулер Қазақстан Республикасының экологиялық және фитопатологиялық қауiпсiздiгiн төмендетуге бағытталған.