ҚАЗАКСТАННЫҢ АУЫЛДЫ ЖЕРЛЕРІНДЕГІ ӘЛЕУМЕТТІК-ЭКОЛОГИЯЛЫҚ-ЭКОНОМИКАЛЫҚ ЗЕРТТЕУЛЕРДІҢ МЕТОДИКАСЫ - Темирбаева, Р.К.; Жакупова, А.А. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Казакстанның ауылды жерлерінде жүргізілген әлеуметтік-экологиялық-экономикалық зертеулердің біріккен бағалаужәне еркін интервью әдістері қарастырылған, мысал ретінде Алакөл-Сасықкөл көл жүйесінің сулы-батпақты территориясы келтірілген. Жоғарыда көрсетілген әдістер арқылы зерттелу территориясының таңдалып алынған ауылдарындағы ауыл тұрғындарының негізгі проблемалары, табиғи ресурстарға тәуелділігі дәрежесі, табыс көздері және қаржы жұмсалуының негізгі бағыттары анықталды.