ТҰЙЫҚСУ МҰЗДЫҒЫНДАҒЫ АУА ЫЛҒАЛДЫЛЫҒЫ ЖƏНЕ ТЕМПЕРАТУРАСЫ - Ерисковская, Л.А. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Мақалада 1972...2012 жылдардағы кезеңде Тұйықсу мұздығы стационарының гляциологиялық деректері бойынша балансталған жылдардағы ылғалдылыққа қатысты, орташа мерзімдік ауа температурасы қарастырылған. Мұзбасу жылдарында қолайлы жəне қолайсыз жағдайлардың жаз маусымындағы орташа ауа температурасы жəне төмен, жоғары салыстырмалы ылғалдылықтардың саны пайызбен есептельді төменгі ылғалдылыққа (0...30 %) жəне жоғары ылғалдылыққа (60...100 %) қатысты (Б.Л. Дзердзеевскийдің типизациясы бойынша) синоптикалық процесттердің қайталануы зерттелген.