СЕЙСМИКАЛЫҚ СЕЛ ҚАУПІ ТУРАЛЫ ХАБАРЛАУ ӘДІСІ - Степанов, Б.С.; Яфязова, Р.К. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Климаты селдің қалыптасуына қолайлы жоталардың таулы (тау бөктеріндегі) аймағында орналасқан сейсмикалық станциялардың болуы селдің генезисіне қарамастан олардың пайда болуы, дамуы және деградациясы туралы ақпарат алуға мүмкіндік береді. Сейсмикалық бақылау деректерін пайдалану сел қаупі туралы хабарлаудың ең ақпараттандыратын, сенімді және арзан әдісі болып табылады.