СОЛТҮСТІК ҚАЗАҚСТАН АУМАҒЫНЫҢ ҚАР ЖАМЫЛҒЫСЫ СИПАТТАМАЛАРЫНЫҢ АЙМАҚТЫҚ КЛИМАТТЫҚ ӨЗГЕРІСТЕР ШЕҢБЕРІНДЕГІ ДИНАМИКАСЫ - Молдахметов, М.М.; Махмудова, Л.К. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Қар жамылғысы сипаттамаларының көпжылдық тербелісіне талдау жүргізілді, қарлылығы мол жəне аз фазалар ажыратылып айқындалды. Айқын байқалған климаттық өзгерістер басталғанға дейін жəне басталғаннан кейінгі кезеңдер үшін қар жамылғысы сипаттамалары өзгерістерінің тенденциялары қарастырылды.