БАТЫС ҚАЗАҚСТАН ОБЛЫСЫНДА ЖОБАЛАНҒАН «БӨКЕЙОРДА» МЕМЛЕКЕТТІК ТАБИҒИ РЕЗЕРВАТЫНДАҒЫ БІРЕГЕЙ ЖӘНЕ МАҢЫЗДЫ ӨСІМДІКТЕР ҚАУЫМДАСТЫҚТАРЫ - Салихов, Т.К.; Салихова, Т.С. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Бұл ғылыми зерттеулер жүргізіліп отырған жоба мысалында Қазақстанның қоршаған ортасын қорғау мәселелеріне арналған. Бұл жұмыста Батыс Қазақстан облысында жобаланған «Бөкейорда» мемлекеттік табиғи резерватын ғылыми зерттеу негіздемесі келтірілген. Зерттеу нәтижесінде резерваттың өсімдік жамылғысы зерттелген, онда бірегей және маңызды өсімдіктер қауымдастықтары анықталған. Экожүйелік талдау және ГАЖ технологиясы негізінде әралуандылықты сақтау үшін ең маңызды учаскелері мен резерватың шекаралары анықталды.