БАТЫС ҚАЗАҚСТАН ОБЛЫСЫНДА ЖОБАЛАНҒАН «БӨКЕЙОРДА» МЕМЛЕКЕТТІК ТАБИҒИ РЕЗЕРВАТЫНЫҢ ГЕОМОРФОЛОГИЯЛЫҚ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Салихов, Т.К. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Зерттеу нәтижесінде Батыс Қазақстан облысында жобаланған «Бөкейорда» мемлекеттік табиғи резерватының геоморфологиялық ерекшеліктері зерттелді, экожүйелік талдау мен ГАЖ-технологиялар негізінде геоморфологиялық картасы жасалынды. Табиғи және антропогендік факторлардың топырақ жамылғысына әсерін бағалау мен талдауы жүргізілді. Жобаланған мемлекеттік табиғи резерватының географиялық орналасуы және оның аумағындағы геоморфологиялық ерекшеліктері талданды.