ӨНЕРКƏСІП ДАМУЫМЕН БАЙЛАНЫСТЫ ЭКОЛОГИЯЛЫҚ-ГЕОМОРФОЛОГИЯЛЫҚ ЖАҒДАЙЛАР (АЛМАТЫ ОБЛЫСЫНЫҢ МЫСАЛЫНДА) - Темирбаева, Р.К.; Лый, Ю.Ф. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Мақалада Алматы облысының экологиялық-геоморфологиялық жағдайларына өнеркəсіптің əсер ету мəселелері қарастырылған. Зерттеу нəтижелері бойынша басты техногендік əсерге ұшыраған аумақтар анықталды. Қауіпсіз табиғатты пайдаланумен қамтамасыз ету үшін жергілікті, аймақтық жəне ғаламдық деңгейлерде экологиялық тепе теңдікті сақтау қажеттілігі анықталды.