ЖАЙ-КҮЙІ, ПРОБЛЕМАЛАРЫ ҚЫСҚА МЕРЗІМДІ БОЛЖАУ СЕЛ ДОЖДЕВОГО ГЕНЕЗИСІ - Степанов, Б.С.; Яфязова, Р.К. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Мақалада келтірілген қысқаша ретроспективті талдау зерттеулер орындалған сапасын арттыру мақсатында қысқа мерзімді болжау сел дождевого генезисі. Келтірілген деректер көрсеткендей, елеулі прогресс болжау сел қол жеткізу мүмкін ғана ұлғайған кезде өзін-өзі ақтауын болжау қарқындылығы мен ұзақтығы, сұйық жауын-шашын, есепке алу ережелері маусымдық қар сызығының уақытын қысқарту, предупрежденности туралы сел қаупі.