ТӨГІЛГЕН МҰНАЙДАН САҚИНАСЫН МОНИТОР КЕҢІСТІГІН НӘТИЖЕЛЕРІН КӨРСЕТУ ҮШІН WEB-ГИС ПОРТАЛЫ - Гаврук, С.В.; Каипов, И.В.; Деева, Ю.В.; Бекмухамедов, Б.Э. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Жұмыс мұнай төгілуіне нәтижелерін спутниктік мониторинг көрсету үшін веб-ГИС технологиясын пайдалануға арналған. Ол егжей-тегжейлі географиялық ақпараттық жүйелердің функционалдық және картографиялық-сервер технологиясы сипаттайды. Веб-ГИС технологияларды пайдалана отырып, негізгі артықшылықтары.