КАСПИЙ ТЕҢІЗІНІҢ ҚАЗАҚСТАНДЫҚ БӨЛІГІНДЕГІ МҰЗ КҮЙІНІҢ ҒАРЫШТЫҚ МОНИТОРИНГІ - Ивкина, Н.И.; Строева, Т.П.; Васенина, Е.И.; Кожахметова, Л.К. (Гидрометеорология және экология, 2023)
NOAA жүйесінің жер серіктерінен алынатын ғарыштық бақылауларды Каспий теңізінің мұз күйінің мониторингісін жүргізуде пайдалану және оның нәтижелерін қысқы мезгілдегі теңіздің беткі мұз қабатының деңгейін анықтауда пайдалану мәселелері қарастырылған .