ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНДАҒЫ ЛАНШАФТАРҒА ТИГІЗЕТІН ТЕХНОГЕНДІК ӘСЕРЛЕР - Маканова, А.У. (Гидрометеорология және экология, 2023)
Қолданбалы ландшафттанудың басымды бағыттарының бірі техникалық әсерлердің нәтижесінде табиғи ландшафтардың өзгеруінің тетіктерін танып – білудің қажеттілігі болып табылады. Қазақстанның барлық аумағына техногенді бұзылған ландшафт тараған. Ірі өнеркәсіп орталығында, мұнай-газ өндіретін аудандарда, пайдалы қазбалар өндіретін кен орындарда көбірек бұзылған ландшафтармен сипатталады.