ӨЗЕНДЕРДЕГІ СУ ШЫҒЫНЫНЫҢ СТАТИСТИКАЛЫҚ СИПАТТАМАЛАРЫН ҚАЛЫПТАСТЫРУ ТУРАЛЫ - Гальперин, Р.И; Молдахметов, М.М (Гидрометеорология және экология, 2023)
Қазақстанның жазықтық өзендерінің ағындар қатарына статистикалық тексеріс жүргізілген. Өзендер сулылығының өзгерісі тек алаптарда жүргізілген шаруашылық іс-әрекеттермен айқындалмайды, сондай-ақ климаттық өзгерістердің де әсері бар деген қорытынды жасалған.